Kursusforløb med tur til Georgien 9.-13. oktober 2021

LFKU deltager i DUFs kursusforløb “Explore Georgien”, som har fokus på internationalt projektarbejde.

Explore Georgien skal være med til at sætte gang i en række spændende internationale projekter og som en del af dette kursusforløb tager fire LFKU-medlemmer til Georgien d. 9.-13. oktober.

Fra venstre: Emma, Dana, Mathilde og Morten (LFKU-konsulent)

Dana, Emma og Mathilde er alle tre fra Højnæskirken B&U, som er en ny lokalforening i LFKU.

Dana er lige nu i gang med et sabbatår fra studiet og  arbejder som vikar i en administrativ position på en ungdomsskole, samt er hjælpelærer i 10.klasse på samme ungdomsskole.Emma studerer erhvervsøkonomi og psykologi på CBS og Mathilde  nyder friheden ved at have sabbatår.

Vi har spurgt Emma, Dana og Mathilde hvorfor de har valgt at deltage i Explore Georgien:

Dana: Det lød som et rigtig spændende projekt, og jeg vil gerne lære mere om Georgien og deres kultur, samfund og levemåde, samt se, hvordan man starter et samarbejde op i udlandet.

Emma: Jeg elsker at rejse og opleve nye kulturer og steder, og så virkede det som en perfekt mulighed for at lære om processen bag internationale projekter og partnerskaber.

Mathilde: Jeg synes det lyder ret spændende at komme til Georgien og møde mennesker fra en hel anden kultur, end jeg selv kommer fra, så jeg takkede ja, selvom jeg faktisk ikke vidste helt hvad det gik ud på 🙂 

Dernæst spurgte vi dem hvad de har fået ud af kursusforløbet indtil nu:

Dana: Vi har lært en masse om, hvordan man tilrettelægger en tur til udlandet med henblik på at begynde et samarbejde, samt hvordan man faciliterer et godt første møde med en mulig partnerorganisation.

Emma: Jeg har lært noget om, hvordan denne slags projekter er bygget op, og om værdien i at arbejde med og for unge.

Mathilde: Indtil videre synes jeg, det har været spændende at planlægge turen, og det har inspireret mig meget til at lave lignende i fremtiden. Jeg har fået øjnene op for, at der er andre mennesker i verden, som også holder kirke og vi kan måske lære af hinanden og blive inspirerede til nye måder at lave kirke på. 

Til slut spurgte vi dem, om hvordan de i fremtiden kan bruge noget af det, de lærer fra Explore Georgien:

Dana: Mange af de grundlæggende ting, vi lærer, kan bruges til at starte samarbejder op i udlandet i fremtiden. Vi har i ungdomsgruppen talt lidt om, hvorvidt man kunne starte noget op i de lande, hvor vores kirke allerede har sendt folk ud. Til planlægningen af det kunne vi helt sikkert bruge en masse af de fif, vi har lært i optakten til denne rejse.

Emma: Jeg har på en missionstur lært nogle fantastisk inspirerende mennesker at kende i Indien, som kunne være fantastiske at danne partnerskab med og besøge. Så jeg bliver meget inspireret af Explore Georgien til at udforske mulighederne for det.

Mathilde: Jeg håber på, at vi kan få en god oplevelse, og at denne tur kan føre til, at vi i fremtiden kan lave et samarbejde mellem min egen ungdomsgruppe og en ungdomsgruppe fra et andet land!

Efter et afsluttet kursusforløb bliver deltagerne udrustet til at opsætte et projekt og skrive en fyldestgørende ansøgning til eksempelvis DUF eller andre organisationer. Man får hermed bedre mulighed for at modtage øknomiske midler til missionsarbejde.

Er du interesseret i at vide mere og høre, hvordan du kan blive en del af et eksisterende projekt eller opstarte et nyt projekt, kan du kontakte vores internationale konsulent Morten Olesen.

Ungdomstur til Georgien 9.-13. oktober 2021
Tagget på:         

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at fortsætte med at bruge siden, godkender du vores brug af cookies.  Læs mere