Herunder finder du de nyeste aktuelle retningslinjer for foreningslivet i forbindelse med Covid-19.

Foreningerne er underlagt forsamlingsforbuddet

Ved almindelige aktiviteter lokalforeningerne gælder forsamlingsforbuddet, som pr. 26. oktober 2020 og foreløbigt 4 uger frem er på maks. 10 personer.

Undtagelse for børn og unge op til 21 år

Foreningsaktiviteter for børn- og unge op til 21 år er undtaget det generelle forsamlingsforbud. Her gælder et forsamlingsforbud på 50 personer. Inkluderet i dette er også de voksne over 21 år, som er nødvendige for at kunne afvikle arrangementet forsvarligt.

Deltagere fra 12 år og op skal bære mundbind/visir

Ifølge de nyeste retningslinjer skal alle fra 12 år og opefter pr. 29. oktober 2020 bære mundbind eller visir ved besøg i foreningsfaciliteter.

Kravet om brug af mundbind eller visir gælder ikke, når man sidder ned eller hvis mundbind eller visir ikke kan bæres grundet aktivitetens natur. Det gælder desuden ikke udendørs og for optrædende og udøvere m.v. under en aktivitet. Kravet gælder dog både før og efter optræden og udøvelse mv. og for ikke-udøvende deltagere.

Børn, unge og deres ledere på 12 år og derover skal altså bære mundbind, når de ankommer til og går fra stedet og så længe, de står op. Men hvis der f.eks. laves spejderaktiviteter eller man deltager i lege og undervisning stående skal der ikke bæres mundbind/visir. Ledere eller andre, der ikke direkte deltager i aktiviteten (f.eks. tilskuere) og ikke sidder ned, bør bære mundbind/visir.

Sociale arrangementer

Det anbefales at aflyse arrangementer, der primært har et socialt formål.

Undtagelse for 500 stillesiddende deltagere

I lokaler, lokaliteter og arrangementer mv., hvor deltagerne i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, biograflærred, bane eller lignende må der ifølge retningslinjerne for kulturarrangementer være op til 500 personer til stede.

Retningslinjer for foreningslivet

Til almindelige aktiviteter i lokalforeningerne skal I – udover forsamlingsforbuddet – tage udgangspunkt i nedenstående retningslinjer for hhv. indendørs og udendørs aktiviteter.

Vær opmærksom på, at aktivteterne pt. ikke må være med overnatning. Der kan derfor ikke afholdes lejre m.m.

Spørgsmål?

Skulle du have spørgsmål eller brug for hjælp, kan du kontakte DUFs coronahotline på 20 96 90 21 eller skrive til corona@duf.dk.